Άτυχος vεαρός τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο του και χωρίστηκε στα δύο!

This is the Greek translation of the Face Split Diving Accident Video post.

Εάν δεν έχεις ήδη δει το παρακάτω βίντεο και σκέφτεσαι να το δεις, σε προειδοποιώ. Είναι πραγματικά άσχημο. Μου είχε προκαλέσει τραύμα σχεδόν μία βδομάδα αφού το είδα, και συνήθως δεν με επηρεάζει τίποτα. Πίστευα ότι δεν γίνεται. Από ότι φαίνεται είχα άδικο. Μην έρθεις και παραπονεθείς αν αναστατωθείς όταν το δεις. Εγώ σε είχα ήδη προειδοποιήσει.

Για εσάς που τολμάτε και πιστεύετε ότι το αντέχετε, εμπρός! Είναι φρικιαστικό παρ’ όλα αυτά. Σας προειδοποιώ.

Το ίδιο το βίντεο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο παλιό Blogspot site μου. Θα παραμείνει εκεί μέχρι να το μεταφέρω εδώ.

I am looking for translators to translate this post into Arabic, Hebrew, Maltese, Romanian, Macedonian, Bulgarian, Slovenian, Hungarian, Ukrainian, Lithuanian, Russian, Swedish, Malay, Indonesian, Tagalog, Vietnamese, Japanese, Chinese and Wolof. Email me if you are interested.

This post has been translated into:

French: Visage Fendu dans Accident de Plongeon (en Français).

Portuguese: Video Acidente de Mergulho Rostro Dividida Ao Meio (em Português )

Spanish: Video Accidente de Clavadista con Cara Partida (en Español)

Finnish: Sukellusonnettomuus (on Suomen)

Serbo-Croatian: Ronilačkih Nezgoda Sa Licem Podijeljen U Dva (u Srpsko-hrvatski )

Italian: Incidente Di Tuffo Che Divide Il Viso In Due (traduzione in Italiano).

Estonian: Näo Lõhkenud Õnnetusjuhtumi Sukeldumise Video

Click here to watch the actual video.

Κακές αντιδράσεις προκλήθηκαν στο συγκεκριμένο βίντεο πόνος όπου μερικές από αυτές έχουν κρατήσει πάνω από δύο εβδομάδες.

Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί στο να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα βάϊραλ βίντεο που κυκλοφορούν. Το συγκεκριμένο βίντεο στην πραγματικότητα εμφανίστηκε στο Ίντερνετ γύρω στην Τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009, αλλά ξεκίνησε να γίνεται βάϊραλ σε πολύ μεγάλο βαθμό γύρω στην δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2009. Σε γενικές γραμμές αυτό το βίντεο δεν είχε ποτέ κάποιο όνομα. Πρώτα εμφανίστηκε σε αραβικές και τουρκικές ιστοσελίδες και τελικά βρήκε τον δρόμο του γύρω στο διαδίκτυο.

Αναφέρεται σε κάποιες περιγραφές του συγκεκριμένου γεγονότος ως απαίσιο ατύχημα βουτιάς, το χειρότερο ατύχημα βουτιάς, τρομερό ατύχημα βουτιάς, φοβερό ατύχημα βουτιάς, αηδιαστικό ατύχημα βουτιάς, και ατύχημα βουτιάς. Εγώ το ονόμασα ατύχημα βουτιάς μιας και δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποια καλύτερη ονομασία πέρα από αυτήν.

Ένας έφηβος, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, πηδάει από το παραθαλάσσιο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο στην πόλη Βυρηττό του Λίβανου, και γλίστρησε πριν τη βουτιά. Η γλίστρα αυτή έφερε σαν αποτέλεσμα να μην πέσει ο έφηβος κατευθείαν στη θάλασσα και να χτυπήσει στην τσιμεντένια πλάκα όπου ψαρεύουν συνήθως οι ψαράδες. Χτύπησε πρώτα το πρόσωπο του και έπειτα έπεσε στη θάλασσα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η θάλασσα είχε αλλάξει χρώμα και από μπλε που ήταν το χρώμα της πήρε το χρώμα κόκκινο για αρκετά μέτρα μακριά από τον αιμόφυρτο έφηβο. Στο βίντεο καταγράφονται άνθρωποι και βάρκες στο νερό που προσπαθούν να σώσουν τον νεαρό, και κορίτσια που φωνάζουν.

Στην επόμενη σκηνή του βίντεο ο άτυχος νεαρός βρίσκεται στο νοσοκομείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου που βρισκόταν απέναντι από το ατύχημα με μια ομάδα γιατρών και νοσοκόμων που παρακολουθούν την κατάσταση του. Είχε τις αισθήσεις του ακόμη, ανέπνεε κανονικά και το βλέμμα του ήταν ζωηρό. Έπειτα ο γιατρός πιάνει τις άκρες του προσώπου του εφήβου αγοριού και προσπαθεί να τις ενώσει ώστε να «φτιάξει» το πρόσωπο από την αρχή. Ο γιατρός πάνω στην απόγνωση του λέει μερικές φορές στα αραβικά «από πού να ξεκινήσω».

Το νερό έχει αποκτήσει ολοκληρωτικά κόκκινο χρώμα σε αυτήν την τρομακτική εικόνα του βίντεο. Επίσης μπορούμε να διακρίνουμε στο υλικό την ομάδα διάσωσης στην βάρκα που έσπευσε να βοηθήσει τον νεαρό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο λέγοντας ότι το νερό είναι υπερβολικά κόκκινο, και ότι το αίμα που έχασε ο νεαρός αποκλείεται να ήταν αρκετό για να καλύψει τα νερά της θάλασσας σε τέτοιο βαθμό. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι φυσιολογικό να απλωθεί η αιμορραγία τόσο πολύ στο νερό, καθώς το νερό λειτουργεί ως διαλύτης για το αίμα με αποτέλεσμα μια μικρή ποσότητα αίματος που έχει χαθεί να μοιάζει με πολύ περισσότερη από ότι είναι πραγματικά. Αυτό δεν το αναφέρουμε ως ότι το θύμα δεν έχασε πολύ αίμα, απλά το χρώμα του νερού της θάλασσας το κάνει να φαίνεται σαν να έχασε πολύ περισσότερο από όσο έχασε στην πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πως θα μπορούσε ο νεαρός να επιβιώσει τέτοιο τραυματισμό, και πως το μπροστινό τμήμα του εγκεφάλου του μπορεί πραγματικά να έχει τραυματιστεί, αλλά άλλοι λένε πως είχε παραμείνει άθικτο. Σε γενικές γραμμές βασικές ανάγκες όπως η διαδικασία της αναπνοής, εκτελούνταν κανονικά από τον εγκέφαλο, όποτε θα μπορούσαμε να πούμε πως ο εγκέφαλος δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται και για τον πόνο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν κάποιου είδους αισθητήρες πόνου στον εγκέφαλο ο οποίος σε περίπτωση που τραυματιστεί να κάνει τον άνθρωπο να πονάει, αλλά από την άλλη πλευρά η ζημιά στο πρόσωπο του νεαρού πρέπει να είναι πολύ επίπονη.

Υπάρχουν πολλές φήμες που λένε ότι αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο, αλλά είναι αληθινό! Το γνωρίζουμε αυτό επειδή άνθρωποι στο Λίβανο το αναφέρουν. Κάποιοι από αυτούς είχαν φίλους που παρευρίσκονταν στο συμβάν εκεί τη μέρα, άλλοι λένε πως είχε γίνει αναφορά από τον λιβανέζικες εφημερίδες και άλλοι λένε πως είναι ενήμεροι από ιστορίες που λέγονται στις παρέες και στους δρόμους από τους ανθρώπους του Λίβανου για το συμβάν. Υπάρχει ένα άρθρο στα αραβικά από την λιβανέζικη εφημερίδα στο διαδίκτυο το οποίο αποδεικνύει ότι αυτό το συμβάν έγινε όντως, αλλά βρίσκεται στην αρχειοθέτηση και για να ψάξει κανείς στην αρχειοθέτηση κοστίζει αρκετά χρήματα.

Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στη Βυρηττό την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009. Ο άτυχος έφηβος μαζί με τον αδερφό του έκαναν επίδειξη τις ικανότητές τους στις βουτιές, βουτώντας από τον παραθαλάσσιο πεζόδρομο Manara, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από το αμερικανικό πανεπιστήμιο στην ακτή του λιμανιού της Βυρηττού.

Αυτό το σημείο του πεζόδρομου ονομάζεται Al-Rawsha, και είναι ευρέως γνωστό για τους δύτες. Όπως η golden gate bridge στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια είναι ευρέως γνωστή για της απόπειρες αυτοκτονίας και τις αυτοκτονίες.

Ο πεζόδρομος Manara είναι πολύ ψηλά από τη θάλασσα δηλαδή γύρω στα 12 μέτρα. Το πρώτο κομμάτι του βίντεο δείχνει τον αδερφό του να καταφέρνει αυτή την υπερβολικά επικίνδυνη βουτιά. Το θύμα και ο αδερφός του πριν από το ατύχημα είχαν κάνει αμέτρητες βουτιές, και όλα είχαν πάει μια χαρά, αλλά αυτή τη φορά το θύμα γλιστρά και ήρθε η καταστροφή.

Αυτό το σημείο του βίντεο καταγράφηκε με ένα κινητό ΝΟΚΙΑ αργά και σκοτεινά το απόγευμα. επίσης καταγράφηκε από ένα κορίτσι το οποίο ακούγεται στη σκηνή της τραγωδίας να φωνάζει στα αραβικά «ω Θεέ μου!ω Θεέ μου! Κάποιος να καλέσει την πολιτική προστασία!»

Πολλοί λένε πως αποκλείεται ένα τέτοιο βίντεο να έχει καταγράφει στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου, ωστόσο στον εξελισσόμενο κόσμο είναι αρκετά σύνηθες για την οικογένεια τους φίλους κλπ να είναι παρόντες στα επείγοντα δίπλα στο κρεβάτι του ασθενή όσο οι γιατροί παρακολουθούν τον ασθενή. Επίσης δεν είναι ασυνήθιστο να έχουν ενα κινητό πάνω τους για να καταγράψουν το τι συμβαίνει. Αυτό ίσως είναι αρκετά παράξενο στις Ηνωμένες πολιτείες, αλλά στον αραβικό κόσμο κανένας δεν ασχολείται με αυτό.

Όπως μπορείτε να δείτε στην σκηνή του νοσοκομείου έχουν διασωληνωμένος τον άτυχο νεαρό, ωστόσο, δεν φαίνεται να του έχει χορηγηθεί αναπνευστήρα σ, ούτε υπάρχουν ενδείξεις εξοπλισμού παρακολούθησης, όπως παλμικό οξύμετρο. Ο γιατρός εστιάζει στο να κρατά το πρόσωπό του ενωμένο για να προστατεύει τον αεραγωγό.

Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι χειρουργοί ήταν να ράψουν με ράμματα τις πολύ βαθιές πληγές του στο πρόσωπό του. Αν και ορισμένοι κλινικοί γιατροί στο Διαδίκτυο είπαν ότι ένας καλός ωτορινολαρυγγολόγος θα μπορούσε να επιδιορθώσει καλά την κατάσταση αυτού του αγοριού, δυστυχώς όμως ο καημένος δεν μπορούσε να σωθεί. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να τον κρατήσουν ζωντανό στη ΜΕΘ για δύο μέρες πριν πεθάνει.

Η πόλη της Βηρυτού προσπάθησε να σταματήσει τέτοιες ανοησίες τοποθετώντας κιγκλιδώματα και συρματοπλέγματα στο σημείο όπου γινόντουσαν οι επικίνδυνες βουτιές, αλλά παρ’όλα τα μέτρα έφηβοι και ακόμη και νεαροί άντρες στα 20 συνεχίζουν να βουτούν έξω από τον παραλιακό δρόμο σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Πριν από αυτό το ατύχημα, υπήρχαν πολλά άλλα φρικτά καταδυτικά ατυχήματα σε αυτήν την περιοχή, στα οποία εμπλέκονταν έφηβοι και νεαροί άνδρες.

Αυτή η πολύ ερασιτεχνική τρίγλωσση προειδοποίηση στην αρχή του βίντεο (αραβικά, γαλλικά και αγγλικά) οι φρικτές κραυγές μετά το χτύπημα, ο κόκκινος ωκεανός που απλώνεται γύρω από το άτυχο παιδί, τα 20 με 30 άτομα που μαζεύτηκαν στο νερό για να το βοηθήσουν, η απόλυτα τρομακτική σκηνή στο νοσοκομείο όπου ο νεαρός έχει ένα πρόσωπο χωρισμένο στα δύο, όλα αυτά σε αυτό το βίντεο σε χτυπάνε πολύ. Η επίπονη, τρομοκρατημένη αναπνοή του θύματος σε συνδυασμό με το βλέμμα φρίκης στα μάτια του είναι κάτι που πραγματικά σας μένει.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)